Events Bcause Getaways Bcause
BEKIJK RALLY UITSLAG »

Waarom rally rijden meer dan een sportieve uitdaging is

Rally rijden is veel meer dan een sportieve uitdaging. Het is een bijzondere ervaring die je meeneemt langs onbekende wegen en mooie landschappen. En zoals elke bocht nieuwe gezichtspunten onthult, zo bieden de stops een kans om waardevolle contacten op te doen. Je bevindt je immers onder gelijkgestemden: ondernemende levensgenieters. 

De rallywereld is een plek voor mensen die op zoek zijn naar spanning en nieuwe ervaringen. Deze gezamenlijke interesse maakt het gemakkelijk om gesprekken te starten en relaties te smeden. En vaak groeien die uit tot langdurige vriendschappen en waardevolle zakelijke contacten.

Rally rijden is voor iedereen toegankelijk

Het mooie van rally rijden is dat je het niveau kunt kiezen. Rally’s zijn toegankelijk voor iedereen. En tegelijk bieden rally’s genoeg uitdaging voor mensen die zich een ervaren navigator kunnen noemen. Je hoeft dus geen professionele rijervaring te hebben om deel te nemen. Ervaren rijder of niet… Als je aan de start verschijnt met een sportwagen of oldtimer, zul je je volkomen op je plek voelen. Deze toegankelijkheid maakt rally rijden een uitstekende keuze voor iedereen die netwerken graag combineert met een interessante activiteit.

Rally rijden prikkelt ook je culinaire zintuigen

Rally rijden is niet alleen een verrijking voor je netwerk en je rij- en navigatievaardigheden. Ook je culinaire zintuigen worden geprikkeld. Voor de stops en pauzes kiezen de organisatoren unieke locaties die in de hoogste klasse presteren als het gaat om culinaire beleving. Zo bieden deze momenten een heerlijke pauze, onmisbaar om even bij te komen van de adrenaline van het rijden, navigeren en de schitterende omgeving.

Navigatierally’s laten je onderweg genieten

Rally rijden gaat niet alleen om het neerzetten van de snelste tijd of scheuren over modderwegen. De rally’s waar wij het hier over hebben, vallen in de categorie navigatierally’s. Onderweg genieten van prachtige verstopte weggetjes en het mooie landschap horen daar zeker bij. Verder houdt dit in dat elke equipe aan het begin van de rally een routeboek krijgt. In dit routeboek staan verschillende routes uitgetekend. Elk deel van de route is weer op een andere manier uitgewerkt, zo blijft het afwisselend. En het is de bedoeling dat de equipe deze route zo nauwkeurig mogelijk rijdt van A naar B. Onderweg zijn er controleborden geplaatst met daarop een letter. Door het noteren van de juiste letters kan een zo hoog mogelijke score worden gehaald.

De verschillende klassen bij het rally rijden

In principe bestaat een rally uit vier klassen. In de volgorde van ‘uitdagend’ naar ‘zorgeloos touren’ zijn dit de Experienced, Basic, Tour en Leisure klassen. Bij het uitzetten van de route zorgen de organisatoren ervoor dat elke klasse uitdagend genoeg is. En dat de deelnemers niets missen van de schitterende omgeving. Want elke klasse rijdt grotendeels dezelfde route. Bij de Experienced klasse is het kaartlezen intensief, de equipes worden uitgedaagd met systemen zoals ‘Kompasroos’ en ‘Punten één na kortste route’. In de Basic klasse wordt de uitdaging wat meer afgewisseld met minder intensieve trajecten. De Tour bevat nog meer simpele systemen, voornamelijk ‘Bol-pijl’. De Leisure klasse wordt gereden met een app. Zo hoef je niet te puzzelen.

Leer rally rijden met een cursus

Voor beginners die niet helemaal zonder voorbereiding willen meedoen, is er een rallycursus. Die begint met een theoretisch deel. En daarna breng je het geleerde in de praktijk met een leuke route door het buitengebied. Na de finish volgt dan nog een evaluatie, zodat je nog wat handige tips krijgt.

Ben je nou enthousiast geworden over rally rijden, bekijk dan eens de mogelijkheden. Er zijn verschillende rally’s, ook meerdaagse, allemaal met een eigen thema. Zoals de Business Tour, de Quadrifoglio of de legendarische Miles of Mystery.

Volg het laatste rally nieuws!
1