Events Bcause Getaways Bcause
BEKIJK RALLY UITSLAG »

Wat is rallyrijden en heb ik rally ervaring nodig?

Bij onze rally’s gaat het er niet om wie de snelste tijd weet neer te zetten of om louter te scheuren over modderwegen. Wanneer wij over rally’s praten, dan hebben wij het over navigeren door een mooi rallylandschap, ook wel navigatierally’s genoemd. Elk equipe ontvangt bij de start van het rallyrijden een routeboek. In dit routeboek staan verschillende trajecten, waar op meerdere wegenkaarten een route is ingetekend. Het is nu de uitdaging voor elk equipe om deze route zo juist mogelijk na te rijden van A naar B. Onderweg zijn er langs de juiste route controleborden geplaatst met daarop een letter. Het noteren van deze letters op de controlekaart, is essentieel voor het behalen van een zo hoog mogelijke score!

Verschillende klassen

Moet ik rally-ervaring hebben?
Nee, dit is geen vereiste. Al onze rally’s zijn geschikt voor elk rallyniveau. Wanneer u zich inschrijft voor een van onze rally’s, maakt u een keuze uit een van onze 4 klassen. Van uitdagend naar lekker touren zijn dit de Experienced (zeer ervaren), Basic (ervaren), Tour (instap) en Leisure (navigatie) klasse.

De juiste balans
Uitgangspunt bij onze rally’s is dat elke klasse de juiste balans heeft. Zo wordt overal, op niveau, moeilijk afgewisseld met makkelijk. U loopt geen enkel uitzicht mis, want elke klasse rijdt grotendeels dezelfde route!

Experienced (zeer ervaren)

 • Rallyrijden met veel ervaring
 • Intensiever kaartlezen
 • Uitdagende variaties op trajecten (bijv. kompasroos één na kortste route)

Basic (ervaren)

 • Redelijke ervaring
 • Kaartlezen op niveau
 • Meer afwisseling met trajecten (bijv. grensbenadering, kompasroos etc.)

Tour (instap)

 • Weinig tot geen ervaring
 • Touren van A naar B
 • Makkelijke trajecten (bol-pijl, pijlen kortste route, punten kortste route of ingetekende lijn)

Leisure (navigatie)

 • U volgt de navigatie
 • Geen trajecten

Waarom een rally van Bcause?

Wanneer u meerijdt met Rally’s Bcause, dan gaat het niet alleen om navigeren en autorijden maar ook om de beleving. Een beleving over uitgestrekte rallywegen met stops op uitzonderlijke locaties en een altijd gezellige groep deelnemers. Overal waar u komt, staat ons team voor u klaar. Zij zorgen dat alles tot in de puntjes verzorgd is, zodat u optimaal kunt genieten van het rallyavontuur. Waar dit zich allemaal afspeelt? Overal in Europa. Sturen over de hoogste bergpassen naar uitgestrekte heides, langs wereldsteden tot in uw achtertuin; de mooist verscholen wegen, weten wij overal te vinden. U hoeft alleen nog maar in te stappen en te genieten van uw vierwielige liefde.

Uw rallyskills bijspijkeren?
Als u toch nog graag wilt oefenen, neem dan gerust deel aan de Try Out Rally! Een leerzame rallydag met theoretische uitleg en een leuke rallyroute geheel verzorgd met lunch en afsluitende borrel!

Uw bolide verzekeren of huren?
Wilt u uw bolide verzekeren alvorens u aan onze rally’s deelneemt? Neem dan eens contact op met Kuiper Verzekeringen. Heeft u helemaal geen rallyauto? Classic Job heeft altijd meerdere klassieke rallyauto’s beschikbaar!

Volg het laatste rally nieuws!
1