Events Bcause Getaways Bcause
BEKIJK RALLY UITSLAG »

Hoe ontwerp je een meerdaagse rally?

kijk mee met dit ritje achter de schermen

Als je ‘m rijdt, sta je niet zo snel stil bij de maanden werk die in het ontwerp van een meerdaagse rally zitten. De meeste mensen sluiten het jaar af met vuurwerk, wij met vuurrode oren van het bellen met hotels voor rally’s die in de zomer worden gereden. En vervolgens rijden we de routes meerdere keren vóór. Heb je zin, bij wijze van voorpret, in een ritje achter de schermen van een meerdaagse rally? 3, 2, 1… let’s go!

Het ontwerp van een meerdaagse rally begint altijd met het concept. Dat bepaalt namelijk voor een groot deel de keuze voor de bestemming en de locaties. Zo gaat het naast avontuur en topklasse bij de Miles of Mystery erom dat je rijdt op plekken waar je nooit eerder kwam. De Quadrifoglio ademt in alles luxe en relaxed toeren door een schitterende omgeving. En de Barones de la Bolide eist niets minder dan statige, herfstige gezelligheid.

Welke locaties kies je voor een meerdaagse rally?

Dus voor de ene rally zijn we meer op zoek naar een kasteelhotel en bij een andere rally juist naar een moderne locatie. Soms is een spa en zwembad onmisbaar en bij een andere juist een terras met uitzicht over de Toscaanse heuvels. Er zijn ook eisen die voor álle locaties gelden: adembenemend mooie ligging, gaaf pand, hoog service- en culinair niveau. En – heel belangrijk – zijn er voldoende parkeerplaatsen?

Hoe stem je overnachting en route op elkaar af?

Na een intensieve rallydag, wil je natuurlijk kunnen neerstrijken op de perfecte locatie. Daarom zoeken we via internet in het gekozen gebied naar alle vier- en vijfsterrenhotels die passen binnen het concept van de rally, met het minimum aantal gewenste kamers. Die brengen we in kaart, zodat we voor elke overnachting minimaal twee geschikte hotels hebben. En dan beginnen de onderhandelingen? Nee. Dan begint de eerste voorreis.

De rol van hotels bij een meerdaagse rally

Pas als we de hotels in het echt hebben gezien, bepalen we met welke hotels we gaan onderhandelen. We betrekken de hotels ook bij onze plannen als het gaat om de invulling van het diner en de mogelijkheden om bijvoorbeeld het aperitief op een bijzondere plek te serveren. Of een leuke pillow gift uit de streek. Nu de locaties min of meer vastliggen, kan ook de route z’n vorm krijgen.

Wanneer wil je bijkomen van de route?

Net als het vinden van de locaties, begint ook het uitstippelen van de route met online research. De overnachtingslocaties zijn onze ‘ankerpunten’ en van daaruit inventariseren we op Google maps waar de mooie wegen liggen. Daarbij kijken we ook uit naar plekken voor een behendigheidstest en andere stops. We weten uit ervaring wanneer je zelfs als de meest fanatieke rallyrijder even die auto uit wilt om bij te komen van de route. We maken een combinatie van de mooiste wegen met een afwisseling van uitdagende rally trajecten en relaxte stukken. Zodat je als navigator ook kan meegenieten van de mooie omgeving.

Tijdens de voorreis ontdek je of je teveel wilt

Als de trajecten op papier zo goed als klaar zijn, gaan we hem voorrijden. Daarbij letten we niet alleen op de route. Ook vragen zoals ‘wil ik met een dure sportauto wel dit modderige weggetje rijden?’ stellen we onszelf voortdurend. Met al die jaren ervaring weten we wat onze rallyrijders leuk vinden. Ook controleren we of de loop van de wegen precies zo is als op de kaart staat aangegeven. Alles moet letterlijk tot op de millimeter kloppen. Tijdens zo’n voorreis ontdekten we regelmatig dat je – zittend achter de laptop – teveel wilt. Ook kun je onderweg pas goed beoordelen of de ‘geintjes’ die je hebt bedacht goed uitpakken. Later, op kantoor, tekenen we de kaart opnieuw in. We weten dan hoeveel tijd alles in beslag neemt en kiezen de definitieve route.

Tour, Basic of Experienced klasse?

Op deze manier werken we op dit moment aan de rally’s Lucky11, de Derby rally, de Monaco Experience, de Quadrifoglio, de Business Tour en de Miles of Mystery. Wat later in het jaar beginnen we met de Barones de la Bolide. En ben je nog geen rallyrijder en raak je door deze voorpret enthousiast? Weet dan dat we ook een Try Out Rally organiseren. Dat is dé manier om het rallyrijden onder de knie te krijgen. Wil je meer ervan zien? Kijk dan eens op ons Rally Channel.

Geïnspireerd? Meedoen? Schakel door naar:

Rij ook mee met Lucky11
Volg het laatste rally nieuws!
1