Events Bcause Getaways Bcause

Waanzinnige Quadrifoglio editie op komst!

Heerlijk sturen van 5 tot 9 juni door Oostenrijk, Slovenië en Italië

De tweede voorreis zit er op en het wow-gevoel is aanwezig…

Vorige week stond in het teken van de voorreis van de Quadrifoglio Alpi Giulie! We begonnen goed: de Kölnbreinsperre (onze startlocatie) was onbereikbaar door een gigantische bult sneeuw. Balen, laten we nou net een keer géén sneeuwschuiver gehuurd hebben… U hoort het al, in het Oostenrijkse deel van de rally lag nog aardig wat sneeuw. Maar uiteraard, geen probleem: dit maakte de voorreis alleen maar avontuurlijker!

Een paar kilometer onder de Kölnbreinsperre gingen we van start en reden via de meest avontuurlijke stuurmanswegen van de ‘Nockberge’ richting het Falkensteiner Schlosshotel aan de Wörthersee. Onderweg stoppen we op het hoogste punt van de Nockberge en genieten hier van een kleine lunch. Bijzonder mooi gebied en het heeft nu nog erg veel weg van een Winter Wonderland. Tijdens de rally in juni zal het vast onherkenbaar zijn. De volgende dag zijn we richting Slovenië gereden en eenmaal over de grens was de sneeuw letterlijk voor de zon verdwenen. Direct na het passeren van de grens bevonden we ons in een andere omgeving. Slovenië is een ontwikkeld land, maar in enkele dorpjes op de route lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. We rijden door het Triglavgebergte, het mysterieuze deel van de Julische Alpen. Veel klimmen en dalen, maar ook vlakke stukken om het rechterbeen even goed te strekken. Wel goed uitkijken in de haarspeldbochten want de plaatselijke ‘stadsbus’ kan maar zo om de hoek komen (we liggen er nog steeds wakker van…). Via de grandioze lunchlocatie Kasteel Bled rijden we een lus en eindigen we weer bij het Falkensteiner Schlosshotel.

Op de derde dag maakten we een boel kilometers, want we reden richting het Falisia Luxury Resort aan de Adriatische Kust: de kers op de taart van de Quadrifoglio Alpi Giulie. We staken de grens van Italië over via de Nassfeldpass, eerst flink klimmen en daarna soepeltjes naar beneden sturen met in temidden van schitterende vergezichten! Na de Nassfeldpass dalen we flink en komen we op een vlak stuk Italië terecht rondom Udine. We schieten over uitgestrekte wegen tussen de Italiaanse akkers met op de achtergrond de contourlijn van de bergen waar we diezelfde ochtend nog reden. Dit bijzondere uitzicht bleef zichtbaar tot aan de finish bij het Falisia Luxury Resort! Na een nachtje slapen in Portopiccolo begonnen we aan de vierde rallydag.  Dit was een verrassend mooie dag, het rallygebied rondom het Trnovskagebergte van Slovenië is heel erg gaaf! Tussen de ontelbare wijngaarden door, kronkelen de leukste weggetjes waarover de equipes van de Quadrifoglio Alpi Giulie straks heerlijk zullen sturen. Onderweg zijn er twee stops, in dorpjes waar je het echt niet zult verwachten. Be prepared.

Het belooft een waanzinnige editie te worden met routes door sterk variërende gebieden van Oostenrijk, Slovenië en Italië. Elke rallydag is spectaculair en niets is hetzelfde. De Julische Alpen, ofwel Alpi Giulie, het gebied waarin de charme van elk land op zijn best naar voren komt. Een editie om niet te missen!

 

Quadrifoglio Alpi Giulie Teaser

Tijdens de Quadrifoglio Alpi Giulie verblijven we twee nachten in het Falisia Luxury Resort! Deze verborgen parel ligt aan de Adriatische kust en vormt met al haar faciliteiten een grandioze privé-baai. Een bijna onwerkelijk luxe paradijs! Hou je van la dolce vita beleven? Dan moet je hier bij zijn! Ga voor meer info naar www.quadrifogliorally.nl.

Geplaatst door Rally's Bcause op Vrijdag 25 januari 2019

Geïnspireerd? Meedoen? Schakel door naar:

Rij ook mee met Quadrifoglio
Volg het laatste rally nieuws!
1