Events Bcause Getaways Bcause
BEKIJK RALLY UITSLAG »

Eilandhoppen in etappes: DomDomDom 2017

DomDomDom

De 7e editie van de DomDomDom Rally startte in dag en dauw bij Jachthuis Beukenrode in Doorn met een smakelijk ontbijt. Na wat bemoedigende teksten en toespraken begonnen 26 equipes, bestaande uit een gevarieerde en gezellige mix van koppels, aan de eerste etappe. Toen wisten ze nog niets over de listigheden en verrassingen die en route in het verschiet lagen.

Vanaf Doorn en met “bakken uit de lucht” reden de equipes naar de lunch in Geertruidenberg bij Ford St. Gertrudis waar de zon tevoorschijn kwam. Een buitengewoon onthaal, waarbij de bolide dóór het etablissement gestuurd moest worden. Een spectaculair moment.

Vervolgens verder met het bijzondere “andere” Zeeland voor de boeg, waar rallyrijden niet het meest voor de hand ligt. De route-experts creëerden met afwisselende weggetjes en onbekende gebieden iets verrassends. Routetechnisch gezien was het een vrij makkelijke dag. Het was een soort eilandhoppen met etappes. En foutjes… die werden natuurlijk toch wel gemaakt.

Het mooie vestingstadje Willemstad aan het water passeerden we vanaf de dijk voor een middagstop bij het Wapen van Willemstad, zo konden we even genieten van de zon. De dag eindigde last but not least met een test bij de haven Kloosternol. In steekwoorden: uitrazen, riekend rubber, stoom afblazen en een grote grijns. Tenslotte overnachten met een windje in Burg Haamstede bij Grand Hotel Ter Duin, met eerst een borrel in de tuin van het hotel en daarna een uitstekend verzorgde barbecue .

Waar de eerste dag met regen begon, was de temperatuur de tweede dag een stuk aangenamer. Een denderend vertrek uit Burgh Haamstede met een sfeervolle rit voor de boeg langs Neeltje Jans aan de Zeeuwse kust. Hier begon het voor de equipes ingewikkelder en technischer te worden. Onder het water door naar Terneuzen en via kleine weggetjes naar West-België. De lunch in de tuin van Huyze de Baere (moments to remember) werd een gelegenheid van ontspanning met een zweem van Frank Sinatra, Dinah Washington en Michael Bublé.

Met open kap reden we de laatste etappe, zeker niet de minste van allemaal. Een pittig staaltje rallyrijden werd van de equipes verlangd. Het coulisselandschap bracht ook weer een magnifiek en vrij gevoel en de blauwe bloemenvelden die her der verspreid lagen waren indrukwekkend. Geweldig was de test waarbij het gaspedaal weer lekker ingetrapt kon worden, in de volle zon niet te vergeten. En dan de welverdiende finish in de fraaie tuinen van het kasteel d’Artrycke in Zedelgem. Nu eerst bubbels, oesters en andere lekkernijen! Het einde van twee succesvolle rallydagen waar genieten voorop stond!

Nog even nagenieten van de 7e editie van de DomDomDom Rally? Bekijk alle foto’s op onze fotopagina hier!

De editie van 2018 zal plaatsvinden op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni. Tijdens deze editie zullen wij genieten van al het moois dat het zuiden van ons land te bieden heeft. Graag verwelkomen we u bij de start van deze achtste editie op vrijdagmorgen 22 juni!

Geïnspireerd? Meedoen? Schakel door naar:

Rij ook mee met DomDomDom Rally
Volg het laatste rally nieuws!
1