Events Bcause Getaways Bcause
BEKIJK RALLY UITSLAG »

Quadrifoglio Dolomiti 2018 een succes!

De routes en locaties waren geweldig...

Waanzinnige routes en uitzonderlijke locaties…

Op 19 mei 2018 gingen 11 equipes over de finish in Brescia! En allemaal met een big smile, want de eerste editie van de Quadrifoglio Dolomiti was een groot succes…

De rally ging van start vanaf de Olympische Bergiselschans, een uitzonderlijke locatie met een weids uitzicht over Innsbruck. Vanuit Innsbruck zijn de equipes richting Süd-Tirol gereden alwaar Hotel Chalet Mirabell in Avelengo het verblijf voor 3 nachten was. Onderweg ging de route langs de meest unieke wegen. Van uitdagende bergweggetjes tot het brede dal van de Penser Joch, aan vergezichten ontbrak het in ieder geval niet… Ook de stoplocaties waar even uitgerust kon worden, waren meer dan aangenaam. Sommige deelnemers kreeg je er bijna niet meer weg! En als deze stoplocaties nog niet genoeg waren, dan had je het ontzettend luxueuze Hotel Chalet Mirabell nog. Hier 3 nachten verblijven bleek voor de deelnemers zeker geen straf te zijn!

De volgende twee dagen navigeerden de deelnemers in de Dolomieten: dé bergketen (op de Unesco werelderfgoedlijst) van Noord-Italië met een uniek uiterlijk. Op de tweede dag werden de bochtige stuurmanswegen van de Nigrapas en de Sellapas getrotseerd. Nauwelijks navigeren maar sturen en gas geven! Even de tijd om uit te puffen op de stoplocaties werd dan ook zeer gewaardeerd door menig bijrijder. Echter maakte het uitzicht boven op de paswegen alles weer goed… Op 2000 meter hoog stonden de deelnemers oog in oog met de imposante Sella Towers.

De derde dag ging dwars tussen de appelgaarden door richting ochtendstop Garage 61: Een oldtimer garage met daarbij een museum, gerund door een echte old- en youngtimer liefhebber. De garage stond vol met klassieke auto’s in perfecte staat. Na deze stop waagden de deelnemers zich aan de Mendelpas, een sterk stijgende, bochtige pasweg waarop zij een regularity moesten rijden met verschillende snelheden na bepaalde bochten. Een nieuw systeem dat goed werd ontvangen! Na de Mendelpas kwamen de deelnemers in een hele andere omgeving terecht dan op de tweede dag. Middels de verschillende kaartleessystemen reden zij hier over de mooiste wegen weer terug richting het hotel. De route was korter zodat de deelnemers meer vrije tijd hadden om te relaxen in de spa van het hotel of mee te gaan naar de speciaal gereserveerde winetasting bij Castel Rametz.

Op de laatste dag ging de rally richting Brescia om daar samen met de legendarische Mille Miglia te finishen. Via een mooie route met vele uitzichten op de bergen en meren finishten de deelnemers om 14:00 bij Hotel Paolo VI in hartje Brescia. Ruim op tijd om in alle rust richting het centrum te lopen en daar de gezellige chaos van de Mille Miglia mee te maken.

De Mille Miglia was gefinisht en zo ook de Quadrifoglio Dolomiti. Daar horen uiteraard winnaars bij! In de Basic klasse was de nummer 1 plek voor Nicole Melse en Desiree Kuipers. In de Tour klasse namen Jacco en Ingrid Vleesch du Bois de overwinning mee naar huis. Namens de organisatie van de Quadrifoglio Dolomiti, van harte gefeliciteerd!

Bekijk nu de foto’s en de aftermovie. Graag tot 2019, de voorbereidingen zijn weer gestart!

Geïnspireerd? Meedoen? Schakel door naar:

Rij ook mee met Quadrifoglio
Volg het laatste rally nieuws!
1