Events Bcause Getaways Bcause
BEKIJK RALLY UITSLAG »

Engeland en Wales waren schitterend

1.000 kilometers en 1.000.000 heggetjes verder...

British Bravery

Op de vroege morgen van woensdag 26 september 2018 stapten onze deelnemers Schiphol binnen. Daar werden zij gegroet door Sherlock Holmes en een Spice Girl; toen deze hen een Engelse wereldstekker overhandigden viel het kwartje… We gaan naar Engeland! Rond 9:00 kwamen de deelnemers aan bij Powderham Castle, onder het genot van live-gespeeld Engels volksmuziek werden de deelnemers hier herenigd met hun geliefde bolides. De sfeer zat er meteen in! Tussen 11:00 en 12:00 schoten alle equipes één voor één onder de startboog door. Vanaf dit moment begonnen de equipes aan hun 4-daagse rallyavontuur in Engeland en Wales… De route doorkruiste meerdere Areas of Outstanding Natural Beauty zoals Dartmoor National Park, Brecon Beacons, Blackdown Hills en Wye Valley. Onderweg kwam de route langs de meest unieke locaties; oude idyllische kasteellocaties als Bovey Castle, Lewtrenchard Manor en Bickleigh Castle. Maar zelfs al deze prachtige locaties mochten niet tippen aan misschien wel de meest uitzonderlijke einddinerlocatie ooit: de Anglicaanse Liverpool Cathedral; de grootste kathedraal van Engeland. Hier vond een diner dansant met aansluitend de prijsuitreiking plaats.

Dit jaar zaten er weer leuke en nieuwe winnaars bij. Vorig jaar ontvingen Gerard en Helene nog de aanmoedigingsprijs, maar dit jaar pakten zij gewoon de eerste prijs in de Tour-klasse, knap gedaan! In de Basic Modern klasse gingen Gerard Schuttenbeld en Wim Hofhuis er weer met de eerste prijs van door, volgend jaar zien we het duo vast terug in de Experienced klasse! In de Basic Classic klasse was er wel een nieuwe winnaar, vorig jaar derde maar nu eerste: Marco Roeleveld en Jeroen Boomgaardt! Dan de Experienced rijders. In de Experienced Modern klasse – een kleine groep van 5 equipes – wisten vader en zoon Henk en Dennis de Hoop vier keer op rij de eerste prijs te pakken! Dat betekende voor hen de eerste prijs. Misschien voelen ze een beetje weinig competitie in de moderne klasse; staan ze volgend jaar aan de start met een klassieker?! En dan de Experienced Classic klasse, de klasse waar de Geert van de Velde trophy gewonnen kan worden. Ondanks dat deze al twee jaar verdedigd wordt door Erik Batenburg en Maarten de Beun ging deze prachtige prijs naar nieuwelingen tussen de klassiekers: Leon van der Meer en Erwin Postma! Een knappe prestatie van alle equipes. Gefeliciteerd! De uitslag van alle equipes is hier te vinden.

De Miles of Mystery 2018; zeker een editie die voort zal blijven leven in de verhalen tijdens many more Miles to come…  De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie. Avontuurlijke routes, prachtig weer, schitterende vergezichten, onvergetelijke locaties en last but not least: een geweldige, gezellige groep deelnemers! Helaas is deze schitterende editie alweer voorbij… De organisatie is alweer druk bezig met het bepalen van ‘Destination 2019’, maar af en toe kijken we even naar de prachtige beelden om het evenement te herbeleven… Duik de Miles of Mystery 2018 in: bekijk de foto’s en filmpjes!

Geïnspireerd? Meedoen? Schakel door naar:

Rij ook mee met Miles of Mystery
Volg het laatste rally nieuws!
1