Events Bcause Getaways Bcause
BEKIJK RALLY UITSLAG »

Die Fast Gut Rally war GUT!

Met slippende bandjes door het overstroomde België

De gekste of de natste rally van Nederland?

Sittard, dé stad van de Oktoberfesten en carnaval. Ze dachten dat het hier niet gekker kon, maar toen de deelnemers van de Fast Gut Rally op donderdagavond de stad betraden, begonnen ze toch een beetje te twijfelen… Een knalrode, in vlammen bedekte Chevrolet, Donald Trump en Kim Jong-un in een klassieke Jaguar en de New Kids met een kofferbak vol Schültenbrau. Ook het personeel bij startlocatie Hotel Merici begon te zweten toen er bij hun een gigantische army Hummer voor de deur werd ‘geparkeerd’. Fast Gut Rally 2018, de toon was gezet!

Het waren twee geweldige rallydagen door het Belgische landschap! De eerste dag was een regenachtige, zó regenachtig dat er een aantal trajecten niet door konden gaan. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken, vol door zo’n waterplas heen scheuren vond menig equipe stiekem ook wel erg gaaf… Het was al met al een avontuurlijke dag over de landbouwwegen van België, waarvan sommige omgetoverd waren tot snelstromende rivieren met hier en daar een diepe badkuip! Ook waren er een aantal equipes die er even aan herinnerd werden dat een kaartweg met 1 bermlijn nou niet bepaald begaanbaar is, dus daar stonden ze met de blote voeten op de akker. Gelukkig is iedereen aan het einde van de middag veilig aangekomen bij Martin’s Klooster in Leuven, met speciale dank aan de jongens in de Hummer!

Na een avondje stappen in Leuven, moest er de volgende dag wéér rally gereden worden, dit keer richting eindbestemming Inntel Hotel Art Eindhoven. Als de Belgische weergoden onze rally niet proberen te belemmeren, dan zijn het de Belgen zelf wel, dit keer in de vorm van een wielerronde die op meerdere punten de route doorkruiste. Maar ook dit mocht de pret niet drukken, een aantal deelnemers stond zelfs even rustig aan de kant te kijken en vervolgde daarna lachend de route. Met een uitdagende test waarbij de New Kids zo’n beetje elke pylon hebben weten om te rijden en Erik Batenburg in zijn Porsche wederom de snelste tijd wist neer te zetten, was het weer een geslaagde tweede rallydag.

Een geslaagde tweede rallydag inderdaad, zeker voor de heren Kaj en Dirk in de Saab 900 die de hele middagetappe foutloos wisten te rijden. Dan voel je ‘m wel aankomen… Winnaars in de Gut klasse zijn geworden Kaj Bakker en Dirk Heesakkers, gevolgd door Jacques Boeve en Arnold de Bue en de derde plek was voor Robert van den Camp en Paul Nijhuis. In de Fast Gut klasse ging de eerste plek naar ‘General Lee’ Dennis Nelemans en Lennart Bouman, gevolgd door Steven Mast en Alex van Amerongen en met een paar puntjes minder volgden Denny Nelemans en Hugo van der Have op de derde plek. Super goed genavigeerd heren, gefeliciteerd! De aanmoedigingsprijs ging naar Sander van Holland en Oliver van Eeden, twee keer strak 4e en hoewel hun outfits zeer origineel waren gingen ‘New Kids’ Willem de Bruin en Mark van der Heijden er toch met de Best Dressed Team prijs vandoor! BAM!

Bekijk nu de foto’s en de aftermovie! Es war eine sehr gute rally, gerne bis nächtses Jahr!

Geïnspireerd? Meedoen? Schakel door naar:

Rij ook mee met Fast Gut Rally
Volg het laatste rally nieuws!
1